Fetih Hareketi'nden Hamas'a suçlama

Fetih Hareketi'nden Hamas'a suçlama

Fetih Hareketi Hamas’ı, 'Filistinlilerin birliği yerine küçük hesapları tercih etmek' suretiyle Gazze’de yeni bir anlaşma imzalamak için Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde 'Filistinlilerin kanını kullanmakla' suçladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın liderliğindeki Fetih Hareketi, Gazze’de yeni bir ateşkes anlaşması imzalandığı yönünde çıkan haberlerin ardından Hamas’a sert tepki gösterdi.

“Hamas şeytani bir ittifaka doğru yöneliyor”

Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Macid el-Fityani, yaptığı açıklamada, "Hamas Hareketi, ulusal birlikteliğe darbe vurmak ve işgalin sürdürmek için başını İsrail ve ABD yönetiminin çektiği şeytani bir ittifaka doğru yöneliyor. Hamas, insani gerekçelerle Gazze’yi Batı Şeria’dan ayırmaya çalışıyor. Hamas’ın tüm bu yaptıkları, işgalcilere istediğini yapması için bedava bir bahane sunuyor" dedi.

Hamas’ın, geçtiğimiz günlerde Biru’s Sebi (Beer Şeva) kentine isabet eden roketlerden ulusal yönetimi sorumlu tutmasına yanıt veren Fityani, "Bu ifadeler direniş iddiasına ters düşüyor ve ulusal çıkarlara karşı İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki statükosunu korumakla uyuşuyor" diye konuştu.

Öte yandan Filistin’de "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adıyla düzenlenen gösteriler 30 haftayı geride bırakırken Hamas, İsrail-Gazze sınırında gerilimin azaltılması için adım attı. Bu adımın, Mısır ve BM’nin çabalarına cevaben yeni bir ateşkes anlaşması için atıldığı görüşü hakim.

Hamas, küçük hesaplar peşinde

Fakat Fetih Hareketi, Hamas’ın bu tavrını, "Filistinlilerin birliği yerine küçük hesapları tercih etmek" şeklinde yorumladı.

Fetih Sözcüsü Atıf Ebu Yusuf, Büyük Dönüş Yürüyüşleri’nin "Halkımızın topraklarına, özgürlüklerine ve ulusal bağımsızlıklarına dönme hakkını savunan" ilk hedeflerine dönmesi gerektiğini belirterek, Hamas’ın bu gösterileri amacından saptırarak işgal devletiyle “müzakere talebi” için kullandığını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.