Mahmud Abbas'tan Filistin meclisini feshetme çağrısı

Mahmud Abbas'tan Filistin meclisini feshetme çağrısı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas liderliğindeki Fetih Hareketi Devrim Konseyi, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne parlamentonun feshedilmesi çağrısında bulundu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas liderliğindeki Fetih Hareketi Devrim Konseyi, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Konseyi’ne parlamentonun feshedilmesi çağrısında bulundu.

Çağrıya gerekçe olarak 2006 seçimleri sonrasında çoğunluğu elde eden "Hamas’ın parlamento faaliyetlerini baltalaması" gösterildi.

Hamas, 2006 seçimlerinde Filistin Parlamentosu’ndaki 132 sandalyenin 76’sını kazanmıştı. Fetih aynı seçimlerde 43 sandalye elde ederken geri kalan 13 sandalye de diğer sol partiler ve bağımsızlar arasında paylaşılmıştı.

Ramallah’taki Filistin Devlet Başkanlığı merkezinde gerçekleştirilen Devrim Konseyi 4’üncü dönem toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yasama ve denetleme çalışmalarını gerçekleştirme yeteneğini yitirmiş olan parlamento, Hamas’ın uygulamaları nedeniyle görevini yerine getiremez hale gelmiştir. Fetih Hareketi Devrim Konseyi oy birliğiyle aldığı kararla FKÖ’yü meclisi feshetmeye ve genel seçimlere gitmeye çağırıyor.”

Konsey’in çağrısına yanıt veren Hamas liderlerinden Filistin Yasama Meclisi Birinci Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, parlamentonun feshedilmesi yönündeki kararların “hukuka ve anayasaya göre hiçbir kıymetinin olmadığını” söyledi.

Alman Haber Ajansı’nın (DPA) aktardığına göre Bahr, Filistinli gruplara “Abbas’ın parlamento hakkında aldığı yasa dışı kararları durdurmaları” çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.