Hamas esir takasında Mervan Bergusi'nin serbest bırakılmasını istiyor

Hamas esir takasında Mervan Bergusi'nin serbest bırakılmasını istiyor

Hamas'ın Filistinli grupların önde gelen isimlerinden Mervan Bergusi'nin serbest bırakılmasını istediği bildirildi.

(Fotoğraf)

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası müzakerelerinde Filistin meselesinin liderlerinden olarak görülen Mervan Bergusi'nin de serbest kalması gündemde.

Hamas'ın İsrail'den Bergusi'nin serbest kalmasını talep ettiği bildirildi. Hamas'ın üst düzey yetkilisi Usame Hamdan Bergusi'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Bergusi'nin serbest kalmasının Filistin kamuoyunda Hamas'a olan desteği artıracağı düşünülüyor. Aynı zamanda Bergusi'nin Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi'nin başına seçilebileceği de iddialar arasında.

Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kadura Faris şunları söyledi:

"Hamas Filistin halkına kapalı bir hareket olmadığını göstermek istiyor. Filistin sosyal toplumunun bir parçasını temsil ediyorlar. Sorumlu görünmeye çalışıyorlar."

El Fetih üyesi olan 64 yaşındaki Bergusi, Filistin Yönetimi'ne liderlik eden 88 yaşındaki Abbas'ın doğal halefi olarak görüyor. Abbas'ın popülaritesi günden güne azalırken Bergusi anketlerde öne çıkıyor.

Bergusi'nin destekçilerinden olan Faris, Bergusi'nin serbest bırakılması halinde yeni seçimlerde Hamas, El Fetih ve diğer Filistinli grupların arkasında birleşebileceği bir ortak aday olabileceğini ifade etti. Aralık ayında yayınlanan bir ankete göre Bergusi Filistinliler arasında Abbas ve Hamas lideri İsmail Haniye'nin önünde en popüler siyasetçi konumunda.

Bergusi, İsrail işgaline karşı faaliyetleri sebebiyle 5 müebbet ve 40 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bergusi 2002 yılından bu yana cezaevinde tutuluyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.