Hamas: Esir takasının devamı için Gazze'ye yönelik saldırılar durmalı

Hamas: Esir takasının devamı için Gazze'ye yönelik saldırılar durmalı

Hamas, esir takasından önce Gazze'ye yönelik saldırıların durması gerektiğini açıkladı.

Hamas'ın üst düzey isimlerinden Usame Hamdan Pazar günü yaptığı açıklamada İsrail ile esir takası görüşmelerinin yeniden başlatılmasının "saldırıların durması ve ateşkese" bağlı olduğunu söyledi.

Beyrut'ta gazetecilere yaptığı açıklamada Hamdan, "Esir takası müzakerelerinin yeniden başlamasının saldırıların durmasına ve ateşkese bağlı olduğunu beyan ediyoruz" dedi.

Hamdan, Katar, Mısır ve ABD'den oluşan arabulucuların çabalarına rağmen İsrail'in "inatçılığı ve ağırdan almasının" bir hafta süren ateşkesin bozulmasına yol açtığını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Hamas'ın kadın rehinelerin tamamını serbest bırakma yükümlülüğünü yerine getirmediğini söyledi.

Hamdan ise birkaç tutuklu değişiminin ardından İsrail'in Hamas'ın elinde hala serbest bırakması gereken İsrailli kadınlar olduğunu iddia ettiğini, ancak sunulan listenin sivilleri değil İsrail ordusundaki askerleri içerdiğini söyledi.

Hamdan, "bunların hepsi askeri üslerde yakalanan kadın askerler" dedi.

Bu askerlerin takası için "özel bir yöntem ve özel bir işleyiş" olduğunu da sözlerine ekledi.

Bir hafta süren ateşkesin ardından İsrail geçtiğimiz günlerde yeniden Gazze Şeridi'ne yönelik amansız bir bombardımana girişti.

Sivil yerleşimlerin hedef olduğu bombardımanlar nedeniyle birkaç gün içerisinde yüzlerce kişi öldü veya yaralandı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum