Hamas heyeti Kahire'de

Hamas heyeti Kahire'de

Hamas Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Heniyye'nin başkanlığındaki heyet Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile görüştü.

Mısır'da görüşmelerine devam eden Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Heniyye'nin başkanlığındaki heyet Mısır İstihbarat Bakanı Tümgeneral Abbas Kamil ile görüştü. Görüşmenin olumlu havada geçtiği ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre yapılan görüşmede tarafların gündemdeki ve sahadaki muhtelif konular, ikili ilişkiler, Filistin halkının birliğinin sağlanması konularının ele alındığı ifade edildi. 

Hamas heyeti görüşmeyle ilgili olarak dün (5 Ekim Salı) gece yayınladığı basın açıklamasında Mısır'a, Filistin davasına ve Filistin halkına yönelik rolünden, Hamas'ın liderleriyle arka arkaya görüşmeler yapmasından dolayı teşekkür edildi.

Hamas heyetinde Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin yanı sıra yardımcısı Salih El-Aruri, Hamas'ın Gazze Şeridi Başkanı Yahya Es-Sinvar, Yurt Dışı Teşkilatı Başkanı Halid Meşal, Siyasi Büro üyeleri Dr. Musa Ebu Merzuk ve Ruhi Müştehi'nin yer aldığı belirtildi.

Görüşmede İsrail elindeki Filistinli mahkumların durumu da ele alındı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.