Hamas: İsrail saldırısı durmadan esir takası olmayacak

Hamas: İsrail saldırısı durmadan esir takası olmayacak

Hamas, Gazze'de esir takası anlaşmasına varılması için öncelikle İsrail saldırısının durması gerektiğini açıkladı.

Gazze'de İsrail saldırıları sürerken esir takasına ilişkin müzakereler de devam ediyor.

Hamas, elinde tuttuğu esirlerin serbest bırakılması için İsrail'in Gazze işgaline son vermesi ve tüm güçlerini geri çekmesi şartında ısrarcı.

Filistinli grup, İsrail'in Katarlı ve Mısırlı ara bulucularla yaptığı görüşmelerin ardından bu yöndeki tutumunu yineledi.

Geçtiğimiz günlerde ABD, İsrail, Katar ve Mısır'ın katılımıyla Fransa'nın başkenti Paris'te istihbari görüşmeler başlatılmıştı.

Görüşmelerde İsrail ve ABD, Gazze'de tutulan rehinelerin serbest kalması taleplerini iletmişti.

Reuters'a konuşan üst düzey Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri, "Paris toplantısının başarısı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik kapsamlı saldırıyı sona erdirmeyi kabul etmesine bağlı" ifadelerini kullandı.

Buna göre Hamas, rehinelerin serbest kalması için saldırının durmasına dair şartında ısrarcı.

Hamas'ın elinde 132 İsraillinin bulunduğu tahmin ediliyor. Hamas, bu rehinelerin hepsinin serbest bırakılması için saldırının durmasının yanı sıra İsrail'in hapishanelerinde tuttuğu binlerce Filistinlinin tamamını serbest bırakması gerektiğini söylüyor.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.