Hamas ve diğer Filistinli gruplar Rusya'da bir araya geliyor

Hamas ve diğer Filistinli gruplar Rusya'da bir araya geliyor

Filistinli gruplar Rusya'nın başkenti Moskova'da ortak toplantı ile bir araya gelecek.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Ulusal İlişkiler Birim Başkanı Husam Bedran, Hamas hareketinin, Rusya'nın başkenti Moskova'daki Filistinli grupların ortak toplantısına katılma daveti aldığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre, Rusya’nın Filistinlilerin birliğinden yana sergilediği tutumu memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Bedran, Rusya Devlet Başkanlığı Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’un, Filistinli grupların yöneticileriyle temasa geçtiğini bildirdi.

Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Bedran, Rusya'nın başkenti Moskova'da Filistinli grupları bir araya getirecek olan toplantıda, Filistin halkının maruz kaldığı tehditlere karşı Filistinlilerin bir safta birleşmesi ve ülke içindeki ulusal durumun güçlendirilmesinde katkıda bulunmak gibi önemli konuların ele alınacağını kaydetti.

Toplantının gerçekleştirileceği tarihin henüz netlik kazanmadığı bildiren Bedran, Rusya’nın Filistin’e yönelik attığı bu adımı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Bu girişim, diğer tarafların çabalarına da niteliksel bir katkı sağlıyor.” diye konuştu.

Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye ise, Filistin uzlaşısı için Rusya'ya 4 öneride bulunduklarını, bu önerilerin kabul edildiğini söylemişti.

İsmail Heniyye, sundukları önerilerden ilkinin Batı Şeria ve Gazze'de Filistin seçimlerinin yapılması, ikincisinin Batı Şeria dışında ve tüm Filistinli grupların katılacağı ulusal bir toplantı düzenlenmesi, üçüncüsünün Filistinli grupların genel sekreterlerinin toplanması, dördüncüsünün ise ulusal birlik hükümetinin kurulması olduğunu ifade etmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.