Gazze'deki gruplardan Akdeniz'e füze denemesi

Gazze'deki gruplardan Akdeniz'e füze denemesi

Gazze'deki silahlı grupların Akdeniz'de füze denemesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Gazze'deki silahlı gruplar, Akdeniz'de bir füze denemesi gerçekleştirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre bugün sabah saatlerinde Gazze'de faaliyet gösteren Filistinli silahlı gruplar, Akdeniz yönünde çok sayıda füze ateşledi.

Füze denemelerinin, Gazze Şeridi'ndeki grupların İsrail'e karşı askeri kapasitelerini geliştirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi. Bölge kaynakları, Akdeniz yönünde en az 5 füzenin ateşlendiğini aktardı.

Bölgeden paylaşılan görüntülerde, Gazze halkının füze denemelerini coşkuyla karşıladığı anlar yer aldı.

Öte yandan füze denemelerinin Hamas'ın askeri kanadı tarafından gerçekleştirildiği de ifade edilmekte. Hamas geçtiğimiz dönemde de bölgede füze denemeleri gerçekleştirmişti.

İsrail Gazze'yi vurmuştu

İsrail, dün Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'na ait askeri noktaları hedef almıştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, saldırıda can kaybı olup olmadığına dair bir açıklama yapmadı.

İsrail ordu sözcülerinden Avichay Adraee, saldırıya dair açıklamasında, saldırının Gazze'den gönderilen yangın balonlarına karşı düzenlendiğini belirtti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.