İsrail'den Gazze'ye saldırı tehdidi

İsrail'den Gazze'ye saldırı tehdidi

İsrail'in üst düzey yetkilileri, Gazze Şeridi'ne saldırı düzenleme tehdidinde bulundu.

Gazze Şeridi çevresinde askeri gerilim tırmanırken, İsrail bölgeye yönelik bir saldırı düzenleme tehdidinde bulundu.

Yangın balonları

Yaz aylarının gelmesi, bölgede sıcaklıkların yükselmesi ve siyasi gerilimin tırmanmasıyla, Gazze'den İsrail'e gönderilen yangın balonları daha büyük bir sorun oluşturmaya başladı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Gazze'den gönderilen ve patlayıcı taşıyan balonlar son günlerde İsrail'de onlarca yangına yol açtı.

Yangınların artmasıyla Gazze çevresinde yaşayan Yahudi yerleşimcilerin tepkileri büyürken, İsrailli yetkililer de duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazze'ye saldırı tehdidi

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze Şeridi'nden gönderilen yangın balonları durmazsa harekete geçeceklerini ifade etti.

Gantz, saldırılardan Filistin İslami Direniş Hareketi'ni (Hamas) sorumlu tutarak, "Eğer Hamas balonları göndermeye son vermezse büyük bir güçle karşılık vereceğiz." şeklinde konuştu.

Başbakan Binyamin Netanyahu da duruma ilişkin yaptığı açıklamada "Terör balonlarını tolere etmeyeceğiz. Bu Hamas'a pahalıya mal olacak." ifadelerini kullandı.

İsrail, geçtiğimiz dönemde yangın balonlarıyla düzenlenen saldırıların artmasına karşılık, Gazze'den söz konusu balonları gönderen gruplara düzenli olarak insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlemeye başlamıştı. Saldırılar gerilimi artırmış ve bölge yeni bir savaşın eşiğine gelmişti.

Artan gerilimin Gazze Şeridi'nde sivil kayıpların yaşanacağı askeri bir çatışmayı dönüşmesinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.