Hamas'tan İsrail'e atılan füzelere soruşturma

Hamas'tan İsrail'e atılan füzelere soruşturma

Hamas Gazze Şeridi’nden İsrail’e atılan 2 füze hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Hamas, dün Gazze Şeridi’nden İsrail’e atılan füzelerin arkasında kimin olduğunu tespit etmek için soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Hamas’ın siyasi büro üyesi Basım Naim, AFP’ye yaptığı açıklamada, Gazze’den fırlatılan ve İsrail’in güneyindeki Beerşeba ve Tel Aviv kıyıları yakınına düşen "iki füzenin arkasında kimin olduğuna" dair Gazze Şeridi güvenlik hizmetlerinin soruşturma başlattığını bildirdi.

"Uzlaşıyı ihlal edenler sıkı önlemler alınacak"

Naim, “Ulusal uzlaşıyı ihlal edenler ya da Filistin halkını ulusal olmayan planlara hizmet eden mücadeleye sürüklemeye çalışanlar hakkında sıkı önlemler alınacak” dedi.

Hamas’ın ve grupların Filistin topraklarındaki gerilimi önlemek için çalıştığını açıklayan Naim, Hamas’ın ve Filistinli direniş gruplarını kapsayan ortak operasyon odasının, işgal ordusunun ihlallerine karşılık vermeye hazır olduklarını açıkladıklarını belirtti.

"Roketler uzlaşı çabalarını baltalama girişimidir"

Filistinli direniş grupları ortak operasyon odası, "roketlerin ateşlenmesi olayının pusulayı saptırma ve Mısır’ın ateşkes ve uzlaşı konularındaki çabalarını baltalama girişimleri" olarak değerlendirdi.

Roketlere karşılık olarak İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nde Hamas mevzilerine hava saldırısı düzenlemiş, 1 Filistinli hayatını kaybederken, 3 Filistinli de yaralanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.