Harcadığı paranın hesabını veremiyor: Pentagon'un milyar dolarları nereye gidiyor?

Harcadığı paranın hesabını veremiyor: Pentagon'un milyar dolarları nereye gidiyor?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), mali harcamaları resmi olarak kayda geçirme konusunda sınıfta kaldı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) mali denetimde yeniden sınıfta kaldı.

Pentagon Mali İşler yetkilisi Mike McCord, Savunma Bakanlığına merkezi bütçe tarafından tahsis edilen 3,5 trilyon doların yalnızca yüzde 39'unu resmi olarak muhasebede gösterebildi.

Pentagon gibi devasa bütçeye sahip bir kurumun muhasebe defterlerini düzgün bir şekilde tutmaması ve vergi mükelleflerinin parasını harcadığı kalemleri kayda geçirmemesi tepkilere yol açtı.

Uzmanlar, Pentagon'un nerelere harcama yaptığının resmi kayıtlara geçmediğine, trilyonlarca doların nereye harcandığının bilinmediğine vurgu yapıyor.

"Bütçenin nereye harcandığı belli değil"

Son muhasebe döneminde de defterlerin gerektiği gibi tutulmadığının anlaşılmasıyla beraber, Pentagon üst üste 5. kez mali denetim konusunda sınıfta kalmış oldu. ABD Savunma Bakanlığının varlıklarından kayıtlara geçmeyen harcamaların şaibeli olduğuna vurgu yapılıyor.

Yetkililere göre, Bakanlık içerisinde harcamalara ilişkin incelenen 27 kurumdan yalnızca 7'si olumlu geri dönüş aldı.

ABD'de geniş kapsamlı bir denetleme işleminden geçmeyen tek kurumun Pentagon olduğu vurgulanıyor.

Amerikan savaş teşkilatlanmasının, ABD'ye yönelik iktisadi eleştirilerin temelinde olduğu biliniyor. Bu savaş teşkilatlanmasının merkezinde Pentagon yer alırken, bağlı kurum, danışmanlık şirketi, silah üreticileri ve diğer kişilerin konumları sıklıkla eleştiri konusu oluyor.

Amerikan devletinin vergi ve diğer gelirlerini savaş endüstrisine aktarması ve bu paraların hesabının tutulmaması da tepkileri artırıyor.

Pentagon'un bütçesinin yüzde 61'inin hesabını vermemesi ve bu paranın nerelere aktarıldığının resmi olarak bilinmemesi, durumu daha hassas bir hale getiriyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.