Endonezya Savunma Bakanı Pentagon'u ziyaret etti

Endonezya Savunma Bakanı Pentagon'u ziyaret etti

Endonezya Savunma Bakanı Prabowo Subianto, perşembe günü Pentagon'un Virginia'daki üssüne ziyarette bulunarak burada ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi.

Endonezya Savunma Bakanı Prabowo ve Amerikalı mevkidaşı Lloyd Austin, "özgür ve açık Hint-Pasifik" politikası güden ABD ve Endonezya'nın daha fazla uyum içerisinde hareket edebilmesini sağlayacak fırsatların yanı sıra küresel alandaki ortak endişeleri masaya yatırdı.

ABD Savunma Bakanı Austin, görüşmelerde Endonezya'nın Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN), Hint-Pasifik ve dünya genelinde üstlendiği liderlik girişimlerini takdir etti.

Bölgesel güvenlik dinamiklerinin giderek daha da karmaşıklaştığı bir dönemde her iki savunma bakanı da, iş birliğini devam ettirilmesinin ne kadar önemli olduğuna değindi.

ABD Savunma Bakanı Austin bu kapsamda, Endonezya ordusunun modernize edilmesine destek çıkmayı ve her iki ülkenin iş birlikteliğini güçlendirmeyi sürdürmeye olan istekliliğini dile getirdi.

İki lider ayrıca ABD-Endonezya askeri iş birliği kapsamında icra edilen "Süper Garuda Kalkanı" tatbikatı da dahil savunma ortaklığındaki gelişmeleri ele aldı.

ABD ve Endonezya Ağustos 2022'de Sumatra Adası'nda ortak muharebe tatbikatları gerçekleştirmişti.

Öte yandan Austin, Endonezya Savunma Bakanı Prabowo'nun ordunun profesyonelleştirilmesine yönelik çabalarına desteğini açıkladı ve Endonezya'nın mevcut süreçte ABD'nin akademilerinde askeri öğrencilerinin bulunduğuna dikkat çekti.

Taraflar son olarak özgür ve açık Hint-Pasifik politikasının sürdürülmesinin önemini hatırlattı.

ABD'nin söz konusu politikası, bölgede Çin'i dengelemeyi amaçlıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.