Endonezya'da evlilik dışı cinsel ilişkiye hapis cezası geliyor

Endonezya'da evlilik dışı cinsel ilişkiye hapis cezası geliyor

Endonezya parlamentosu, evlilik dışı cinsel ilişkiye ve dost hayatı yaşamaya hapis cezasını öngören yeni ceza kanunu değişikliğini onayladı.

Endonezya parlamentosu, evlilik dışı cinsel ilişkiyi ve dost hayatı yaşamayı yasaklayan yeni ceza kanunu değişikliğini onayladı.

Böylece, evlilik dışı cinsel ilişkiye bir yıla kadar hapis cezası öngören değişiklik parlamento tarafından kabul edildi.

Endonezya Hukuk ve İnsan Hakları Bakanı Yasonna Laoly, ceza değişikliğinin kabul edilmesi öncesinde parlamentoya yaptığı konuşmada, sömürge döneminden kalan ceza kanununu arkada bırakmanın zamanının geldiğini söyledi.

Evlilik dışı ilişkiye bir yıl hapis cezasını öngören ceza kanununda dost hayatı yaşayanların da 6 ay hapis cezasıyla karşı karşıya kalacağı belirtiliyor.

Endonezya, 1946'da bağımsızlığını ilan etmesine rağmen halen Hollanda hukukunun da içerisinde yer aldığı bir sistem kullanıyordu.

Yeni ceza kanununun yürürlüğe girmesi için Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo tarafından onaylanması bekleniyor.

Öte yandan eski kanunlardan yeni ceza kanuna geçişin en fazla 3 yılı alabileceğinden, yeni ceza kanunun hemen uygulanması beklenmiyor.

Endonezya'da evli birinin zina etmesi suç sayılmaktaydı ancak evlilik dışı cinsel ilişkiler suç kapsamına girmiyordu. Yeni kanunla birlikte evlilik dışı cinsel ilişkiler de yasaklanacak.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum