Somali: Mogadişu yönetimi liderinden Pentagon'a ziyaret

Somali: Mogadişu yönetimi liderinden Pentagon'a ziyaret

Somali'de çatışmaların şiddetlenmesiyle birlikte ABD ve Mogadişu yönetiminin savunma alanında iş birliğinin genişlemesi bekleniyor.

Somali'de çatışmaların yeniden alevlendiği bir dönemde Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud, ABD Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) ağırlandı.

Bu kapsamda Somalili lider Mahmud, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüşmelerde bulundu.

İkili Mahmud liderliğindeki yönetimin Somali'deki cihat yanlısı gruplara karşı operasyonlarını ve bu kapsamda ABD'nin Mogadişu yönetimi güvenlik güçlerine olan desteğini ele aldı.

Görüşmelerde ayrıca iklim krizleri, insani durum, çatışmalar ve "şiddet içeren aşırıcılık" olmak üzere Afrika Boynuzu'ndaki güvenlik durumu masaya yatırıldı.

ABD Savunma Bakanı Austin, Mogadişu yönetiminin ABD'li güçleri Somali'de barındırması istekliliğine övgülerde bulunurken "şiddet içeren aşırıcılık karşısında ABD'nin destek vereceğini" taahhüt etti.

Öte yandan Austin, Mahmud öncülüğündeki yönetimin Somali güvenlik güçlerini 'yeniden diriltmesine' dikkati çekerek, yönetimin birtakım tedbirler dahilinde ABD ve uluslararası ortaklarıyla müşterek hareket etmesine övgüde bulundu.

İkili son olarak, savunma iş birliğini daha da derinleştirme yönündeki isteklerini de vurguladı.

Mogadişu yönetiminin El Kaide'nin Doğu Afrika Kolu Eş Şebab'ın Hayat Otel'e düzenlediği saldırı sonrası cihat yanlısı gruba topyekün bir savaş ilan etmişti.

Bu kapsamda ABD, son dönemde söz konusu gruba karşı hava saldırılarını artırmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.