Harekata doğru: Suriye sınırına roketatar rampaları yerleştirdi

Harekata doğru: Suriye sınırına roketatar rampaları yerleştirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye sınırına roketatar rampaları yerleştirdi.

Türkiye, Suriye sınırına roketatar rampaları yerleştirdi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), olası Suriye-Irak operasyonu için tüm hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına asla müsamaha göstermeyecektir. Harekat için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır." denildi. Bakanlığının Twitter paylaşımda, "Bölgemizin istikrar ve huzuruna katkı sağlayarak Suriyelilerin güvenli bir yaşama kavuşabilmesi için güvenli bölge/barış koridoru kurulması zaruridir." ifadesi kullanıldı.

Hazırlıklar kapsamında, Suriye sınırındaki askeri birliklere personel takviyesi yapıldı. Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkış yapan ve askeri personel taşıyan 4 otobüslük konvoy, güvenlik önlemleri altında sınır hattındaki Akçakale ilçesine ulaştı.

Türkiye'nin farklı kentlerindeki birliklerden daha önce Hatay'a gönderilen komando ve zırhlı personel taşıyıcı araçlarından oluşan konvoy da, güvenlik önlemleri altında Kilis kent merkezinden geçerek sınır hattına doğru ilerledi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.