Haşdi Şabi: Türkiye ile işbirliği yapıyoruz

Haşdi Şabi: Türkiye ile işbirliği yapıyoruz

Haşdi Şabi Sözcüsü Ahmed Esedi, olası Sincar operasyonu ile alakalı "Haşdi Şabi de söz konusu sorunun çözümünün bir parçası olacaktır." dedi.

Haşdi Şabi Sözcüsü Ahmed Esedi, PKK’ye ilişkin Irak hükümeti ile Türkiye arasında yapılan iş birliğinin bir parçası olacaklarını söyledi. 

Bugün düzenlediği basın toplantısında konuşan Ahmed Esedi, “Haşdi Şabi yasalara göre Irak ordusu ve güvenlik sisteminin parçasıdır. Irak hükümeti, ülkede ve bölge ülkelerine zarar veren silahli gruplara ilişkin sorunu çözmek için çaba sarfediyor” dedi.

Rudaw'ın bildirdiğine göre Esedi, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Irak hükümeti, Türkiye ile Irak topraklarında yasal olmayan PKK ve diğer silahlı grupların bölgedeki varlığına dair işbirliği yapmış durumdadır. Haşdi Şabi de söz konusu sorunun çözümünün bir parçası olacaktır.”

Ahmed Esedi ayrıca Irak, Suriye ve Ürdün arasında uzanan bölgedeki sorunların çözülmesi gerektiğini belirterek, “Öncelikle silahlı gruplara lojistik destek yollarının kesilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Türkiye, bölgede PKK’ye yönelik operasyonlarını arttırmış durumda.

Bağdat’tan PKK’nin Sincar’dan çıkarılmasını isteyen Ankara, PKK’nin söz konusu bölgelerden çıkartılmaması durumunda Sincar'a operasyon düzenleyeceklerini açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.