ABD: PKK’nın Sincar'dan çekildiğini görmek istiyoruz

ABD: PKK’nın Sincar'dan çekildiğini görmek istiyoruz

ABD Savunma Bakanı Mattis, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, PKK’nın Sincar'dan çekildiğini görmek istediklerini söyledi.

Pentagon’da gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Mattis, Türkiye ile Menbiç konusunda yaşanan gerilime dair bir soru üzerine, Türk güçlerince Suriye’de Menbiç’e yönelik bir hareketlilik gözlemlemediklerini belirtti.

Türkiyeli yetkililerle diyaloglarını sürdürdüklerini vurgulayan Mattis, "Türkiye bir NATO müttefiki. Suriye ile ilgili bazı konularda sert görüş ayrılıklarımız oldu ama bunlar hiçbir zaman görüşmelerimizin samimiyetini ya da sıklığını engellemedi. Geçmişte de zor zamanlarımız oldu ama bu meseleye de bir çözüm bulacağımız noktasında iyimserim." diye konuştu.

"IŞİD'LE MÜCADELEDE DİKKATLER DAĞILDI"

Türkiye’nin Afrin ve çevresinde mevzilerini sağlamlaştırdığını da ifade eden Mattis, Afrin’deki operasyonların PKK'nın çatı örgütlenmesi Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) IŞİD'den geriye kalanlara karşı verdiği savaştan dikkatleri uzaklaştırdığını kaydetti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.