Şii yönetimden Sincar açıklaması: PKK çekildi, operasyona gerek yok

Şii yönetimden Sincar açıklaması: PKK çekildi, operasyona gerek yok

Bağdat hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Şurş Halid Said, "Türkiye, Sincar'a harekat düzenlemek istiyor. Türkiye'nin harekatına karşıyız." dedi.

PKK'nin Sincar'dan çekildiğini söyleyen Bağdat hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Şurş Halid Said, bu nedenle Türkiye'nin buraya harekat düzenlemesi için bir gerekçe bulunmadığını söyledi.

Sputnik'e açklamalarda bulunan Said, "Türkiye, Sincar'a harekat düzenlemek istiyor. Türkiye'nin harekatına karşıyız. Zira Sincar'da PKK ve başka Kürt gruplar bulunmuyor" dedi.

'BAĞDAT'IN İZNİ ALINMADAN HAREKAT DÜZENLENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Şu anda Sincar'da ordularının bulunduğunu kaydeden Said, bu nedenle Türkiye'nin harekat düzenlemesi için gerekçe bulunmadığını ve ne Türkiye'nin ne de başka bir ülkenin Bağdat'tan izin almadan harekat düzenlemesine müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

'TÜRKİYE, BAŞİKA'DAKİ ASKERLERİNİ ÇEKSİN'

Said'e Irak'ın bazı bölgelerinde Türk askerinin bulunmasına Bağdat'ın nasıl baktığı da soruldu.

Türkiye'den Başika ve diğer bölgelerdeki askerlerini çekmesini talep ettiklerini kaydeden Said, Türk ordusunun Bağdat'ın onayı olmadan Irak'ta operasyon düzenlemesine karşı olduklarının altını çizdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.