PKK tüm güvenlik dosyalarını Şii yönetime teslim etti

PKK tüm güvenlik dosyalarını Şii yönetime teslim etti

Haşdi Şabi komutanlarından Kasım Şivan, “Sincar'a yönelik operasyon Türkiye’nin çıkarına değil.” diye konuştu.

PKK’nin Sincar’daki varlığı tartışılırken İran destekli paramiliter milislerden oluşan ve Bağdat yönetimine bağlanan Haşdi Şabi’ye bağlı Ezidi grubu Heşda Ezidi’den ilginç bir iddia dile getirildi.

Kurdistan24’e açıklamalarda bulunan Heşda Ezidi grubunun sorumlusu Kasım Şivan, PKK’nin Sincar’da merkezi yönetimle görüştüğünü belirterek, “PKK, tüm güvenlik dosyalarını da Bağdat yönetimine teslim etti.” dedi.

Qasim Şivan, PKK güçlerinin kendi denetiminde olan Batı Kürdistan (Rojava) ve Kürdistan arasındaki Xanesor’u Bağdat yönetimine teslim ettiğini de ileri sürdü.

Türkiye’nin Şengal’e yönelik operasyon yapılacağı yönündeki açıklamalarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Qasim Şivan, bu konuda “Operasyon Türkiye’nin çıkarına değil.” diye konuştu.

Bölge uzmanları, PKK'nın Sincar'dan çekildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade ediyor. Değerlendirmelere göre, Suriye'de Suriye Demokratik Güçleri (SDG) paravan ismini kullanan ve ABD komutasına giren örgüt, Irak'ta ise Şii milislerin arasına karışacak. Bağdat yönetiminin kara gücünü ise büyük oranda İran destekli Şii milisler oluşturuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.