HDP'den 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması

HDP'den 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, , "HDP kendi adayıyla Cumhurbaşkanlığı seçimine girecek. Çok yakında adayımızı açıklayacağız." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adaylarıyla seçime gideceklerini açıkladı.

Kars İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresi'nde konuşan Bulvan, kendi adaylarıyla seçime gideceklerini duyururken yakın zamanda cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacaklarını belirtti.

Buldan, şunları söyledi: “Biz halkların demokratik partisi olarak en kısa zamanda en yakın zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. Yani HDP kendi adayınız çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla girecek. Bizim ne Cumhur İttifakı’yla ne Millet İttifakı’yla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız elbette ki var. Bu ilkesel yaklaşımlarımızı zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz, zamanı geldiğinde müzakere edebiliriz, zamanı geldiğinde diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP’nin şu anki kararı kendi adayıyla seçimlere gitmektir" diye konuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.