HDP'li Sancar: İktidarı tarihin çöplüğüne göndereceğiz

HDP'li Sancar: İktidarı tarihin çöplüğüne göndereceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, iktidarı kastederek "HDP'nin büyük gücü onlara kaybettirecek" dedi.

Batman'da partisinin mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar "Demokratik siyaseti bitirdiklerinde imha ve inkar siyasetini kalıcı hale getireceklerini sanıyorlar ama demokratik siyaset direniyor ve büyüyor. HDP’nin büyük gücü onlara kaybettirecek" dedi.

Sancar'ın öne çıkan ifadeleri şu şekilde:

"Demokratik siyasette bu baskıların amacı ve sebebi de bellidir. Sebep Kürt sorununda çözümsüzlük politikalarıdır, çözümsüzlüğün temeli de imha ve inkardır. İmha ve inkara dayalı çözümsüzlük politikalarını 3 şey üzerinden yürütüyor iktidar. Bundan önceki iktidarların çoğu da aynı şeyi yaptı. Biri demokratik siyaseti tasfiye çabalarıdır. Demokratik siyaseti bitirdiklerinde imha ve inkar siyasetini kalıcı hale getireceklerini sanıyorlar ama demokratik siyaset direniyor ve büyüyor. HDP’nin büyük gücü onlara kaybettirecek.

Buradan Manisa'ya, Antalya'ya, Van’a, İzmir’e, Mardin’e mücadele büyüyerek devam ediyor. Halkların umudu olmayı büyük bir başarıyla sürdürüyor. Başaramıyorlar, başaramadıkça hırçınlaşıyorlar, daha çok saldırıyorlar. Saldırmalarının asıl nedeni, çözümsüzlük politikaları ve içinde bulundukları korkudur. Bu karanlık ve inanç HDP’nin demokratik siyasetteki bu ısrarı ve büyük gücü onlara kaybettirecek.

Bunu biliyorlar, o nedenle daha çok saldırıyorlar. Saldırdıkça kendileri tükeniyor. Bundan önceki bütün iktidarlar gibi Kürt sorununa savaş politikaları yaklaşanlar tarihin çöplüğüne gitti Bu iktidarda tarihin çöplüğüne hızla yol alıyor. onları da tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Düşmanlık politikaları, nefret zihniyeti ülkeyi yoksullaştırıyor Batman ve bütün Kürt halkının, Türkiye halkları sizlerle gurur duyuyor, gençler, anneler, halkımız bizler sizlerle gurur duyuyoruz."

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.