İzmir'de HDP binasını basıp bir kişiyi öldüren sanığa müebbet

İzmir'de HDP binasını basıp bir kişiyi öldüren sanığa müebbet

İzmir'de HDP il binasında Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer, ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 9 yıl hapis cezası aldı.

İzmir'de, HDP il binasında Deniz Poyraz'ı (38) tabancayla öldüren tutuklu sanık Onur Gencer'in Aliağa Şakran Cezaevi'nde görülen duruşmasında karar çıktı.

Mahkeme heyeti, Gencer'i indirimsiz olarak "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, "mala zarar verme" suçundan 4 yıl hapis, "konut dokunulmazlığını ihlali" suçundan 2 yıl hapis ve "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan da 3 sene hapis cezası almış oldu. Gencer toplamda ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 9 yıl hapis cezası almış oldu.

17 Haziran 2021’de İzmir’de meydana gelen olayda HDP İzmir İl Binasına silahlı saldırı düzenleyerek Deniz Poyraz adlı partiliyi öldüren Onur Gencer’e yargılandığı davada ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Ne olmuştu?

17 Haziran 2021'de Halkların Demokratik Partisi (HDP), İzmir'deki binalarına saldırı yapıldığını duyurmuş, "İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi" açıklamasını yapmıştı.

Olayın gerçekleştirildiği dönem konuyla ilgili olarak İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada saldırganın, Onur Gencer isimli eski bir sağlık çalışanı olduğu ifade edilmişti.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.