Herzog ile Putin arasında Yahudi Ajansı görüşmesi

Herzog ile Putin arasında Yahudi Ajansı görüşmesi

Rusya'daki Yahudi Ajansı'nın faaliyetlerinin sonlandırılması tartışmaları sonrası İsrail Cumhurbaşkanı Herzog da sürece dahil oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İsrailli mevkidaşı Isaac Herzog ile iki ülke arasında gerilimlere neden olan bazı meseleleri telefonda görüştü.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin ile Herzog yaptığı telefon görüşmesinde Rusya'da faaliyet gösteren Yahudi Ajansı hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Yahudi Ajansı'nın Rusya'daki varlığının son durumunu belirleyecek mahkeme önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Rusya'nın ülkede Rus vatandaşlardan yasa dışı bir şekilde bilgi topladığı iddiasıyla ajansın faaliyetlerine son verme hazırlığında olduğu haberi sonrası İsrail Başbakanı Yair Lapid, Moskova yönetiminin bu hamlesinin ikili ilişkilerde ciddi sonuçlar doğuracağı konusunda uyarmıştı.

Yahudi Ajansı nedir?

1929 yılında kurulan Yahudi Ajansı 1989'da Rusya'da faaliyetlerine başlamış ve ülkedeki binlerce Yahudinin İsrail'e göç etmesine aracılık etmişti.

Ajansın genel olarak dünya genelindeki Yahudileri İsrail'e ulaştırma çabası içerisinde çalışmalar yürüttüğü biliniyor.

Bağımsız bir kuruluş olduğunu iddia etmesine rağmen Yahudi Ajansı'nın İsrail ile yakın ilişkilere sahip olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.