İsrail, Rusya ile patlak veren Yahudi Ajansı krizini aşmaya çalışıyor

İsrail, Rusya ile patlak veren Yahudi Ajansı krizini aşmaya çalışıyor

İsrail Başbakanı Yair Lapid, Yahudi Ajansı krizine son vermek amacıyla İsrailli bir heyeti Rusya'ya gönderdi.

Rusya'daki Yahudi Ajansı'nın kapatılma aşamasında olduğu bir dönemde İsrail hükümetinden bir heyet bu konuyu görüşmek üzere Rusya'ya gitti.

Rusya'nın ülkede Rus vatandaşlardan bilgi topladığı iddiasıyla ajansın faaliyetlerine son verme hazırlığında olduğu haberi sonrası İsrail Başbakanı Yair Lapid, Moskova yönetiminin bu hamlesinin ikili ilişkilerde ciddi sonuçlar doğuracağı konusunda uyarmıştı.

Lapid ayrıca Yahudi Ajansı'nın Rusya'daki faaliyetlerinin devam etmesi amacıyla İsrailli bir heyetin Moskova'ya uçarak yetkililerle görüşmelerde bulunacağını ilan etmişti.

"Müzakereler başlayacak"

Bu kapsamda İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada İsrailli heyetin dün Rusya'ya ulaştığı ve Yahudi Ajansı'nın kapatılmasını önlenmesi amacıyla ivedilikle yetkililerle müzakerelere başlayacağı bildirildi.

İsrailli ekipin söz konusu ziyaretinin Rusya ile iş birliği içerisinde gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Öte yandan Rusya'da bir mahkemenin bugün Yahudi Ajansı'nın ülkedeki geleceği hakkında ilk duruşmayı gerçekleştireceği biliniyor.

Yahudi Ajansı

1929 yılında kurulan Yahudi Ajansı 1989'da Rusya'da faaliyetlerine başlamış ve ülkedeki binlerce Yahudinin İsrail'e göç etmesine aracılık etmişti.

Ajansın genel olarak dünya genelindeki Yahudileri İsrail'e ulaştırma çabası içerisinde çalışmalar yürüttüğü biliniyor.

Bağımsız bir kuruluş olduğunu iddia etmesine rağmen Yahudi Ajansı'nın İsrail ile yakın ilişkilere sahip olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.