Hindistan Başbakanı Modi'den Çin'e: Yayılmacı politika dönemi sona erdi

Hindistan Başbakanı Modi'den Çin'e: Yayılmacı politika dönemi sona erdi

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kuzey sınırına yaptığı ziyaret sırasında 'yayılmacı politika döneminin sona erdiğini' söyledi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, dün 20 Hint askerinin ölümüne sebep olan çatışmalardan iki hafta sonra, iki ülke arasında tartışmalı bir bölgeye yakın olan kuzey sınırına yaptığı ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Çin’e hitaben “yayılmacı politika döneminin sona erdiğini” söyledi.

Narendra Modi cuma günü, 45 yıldır ilk kez iki ülke arasında çatışmaların yaşandığı ve ölümlerin meydana geldiği bölgeye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Modi çatışmaların yaşandığı yerden 100 km uzaklıkta Ladakh’daki askeri üssünü gezdi ve yaralanan askerleri ziyaret etmek için Leh bölgesinde bulunan bir askeri hastaneye gitti.

Modi askeri üste yaptığı konuşmada Çin’in ismini söylemeden “Tarih, yayılmacı güçlerin yenilgisine veya onların geri çekilmeye zorlanmasına şahitlik etti. Yayılmacı politika dönemi sona erdi” ifadelerini kullandı. Modi sözlerine “Geçen yüzyıllar, yayılmacı politikanın insanlığı yok ettiğini gösterdi. Bu yayılmacı zihniyet başından beri dünya barışı için ciddi bir tehlike oluşturmuştur” ifadelerini ekledi.

DPA’nın aktardığına göre, Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh, Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, “Ülke sınırlarının Hint askerinin koruması altında her zaman güvende olduğunu ve Başbakan’ın Ladakh’a gerçekleştirdiği ziyaretin ordunun moralini yükselttiğini” belirtti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.