Hindistan Pakistan'ın 'saldırı planı' iddialarını yalanladı

Hindistan Pakistan'ın 'saldırı planı' iddialarını yalanladı

Hindistan, Pakistan Dışişleri Bakanı’nın 'Hindistan'ın kendilerine yönelik yeni bir saldırı planı yaptığına' dair ifadeleri reddetti.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Raviş Kumar, "Hindistan, Pakistan tarafından bölgede savaş histerisini körüklemek maksadıyla yapılan bu sorumsuz ve mantık dışı açıklamayı reddediyor" dedi.

Sözcü Kumar "Pakistan merkezli terör gruplarının Hindistan'a yönelik saldırılarını teşvik etmek amacıyla bu yönteme başvurulduğunu" savundu. Kumar, Pakistan’ın, Pulwama gibi sınır ötesi saldırılardaki sorumluluğunu gizlemek için histerik ifadeler kullandığını öne sürdü.

Pakistan’dan flaş iddia

Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi, Hindistan'ın gelecek hafta kendilerine yönelik yeni bir saldırı planı yaptığına dair güvenilir istihbarat bilgisine sahip olduklarını iddia ederek, saldırı tarihi olarak da 16-20 Nisan arasını işaret etmişti.

Kureyşi, Yeni Delhi’nin askeri bir operasyonu meşrulaştırmak amacıyla Keşmir'de bulunan Pulwama’da yaşanan ve 40 Hint askerinin hayatını kaybettiği saldırının benzeri bir olayın planını yaptığına dair güvenilir istihbarat bilgisine sahip olduklarını dile getirmişti.

İki nükleer güç olarak bilinen Hindistan ve Pakistan, iki ülke arasında coğrafi olarak bölünmüş olan Keşmir bölgesinde egemenlik elde edebilmek amacıyla uzun süredir ihtilaf yaşarken, bu konu aralarında 3 kez savaş yaşanmasına neden oldu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.