Keşmir saldırısında Ceyş-i Muhammed liderinin kardeşi ve oğlu da dahil 44 tutuklama

Keşmir saldırısında Ceyş-i Muhammed liderinin kardeşi ve oğlu da dahil 44 tutuklama

Pakistan İçişleri Bakanlığı, 14 Şubat'ta Keşmir'de düzenlenen saldırıyla ilgili olarak 44 kişinin tutuklandığını açıkladı ve saldırıyı üstlenen Ceyş-i Muhammed örgütünün liderinin kardeşi ile oğlunun da tutuklu kişiler arasında olduğu bildirildi.

Pakistan İçişleri Bakanlığı, Hindistan ile yaşanan krizin başlangıcı sayılan 14 Şubat'taki Cammu Keşmir saldırısıyla bağlantılı oldukları belirtilen onlarca kişiyi tutukladıklarını açıkladı. Tutuklananlar arasında saldırıyı üstlenen Ceyş-i Muhammed'in lideri Mesud Azhar'ın kardeşi ve oğlunun da olduğu belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, olayla ilgili grubun önde gelen isimlerinin de aralarında olduğu 44 kişinin tutuklandığı aktarıldı. Ceyş-i Muhammed liderinin kardeşi Mufti Abdul Rauf ve oğlu Hammad Azhar da bu isimler arasında sayıldı. 

Bakanlık, Rauf'un isminin Hindistan tarafından geçen hafta kendilerine iletilen şüpheliler listesinde yer aldığını da ifade etti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.