Hindistan yönetimi Müslümanların evlerini yıkmaya devam ediyor

Hindistan yönetimi Müslümanların evlerini yıkmaya devam ediyor

Hindistan'da İslam karşıtı yönetim, çeşitli bahanelerle Müslümanlara ait evlerin yıkılması uygulamasını sürdürüyor.

Hindistan'da İslam karşıtı yönetim, çeşitli bahanelerle Müslümanlara ait evlerin yıkılması uygulamasını sürdürüyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, iktidardaki BJP yetkililerinin Hz. Muhammed'd hakaretleri sonrası başlayan protestoların ardından, Hint yönetimi evleri yıkmaya başladı.

Özellikle protestolara katılan ve sosyal medyada Hint yönetimine tepki gösteren aktivistlerin evleri yıkılıyor.

Aktivistlerin ailelerinden gözaltına alınanlar olduğu da gelen bilgiler arasında.

Ev yıkma uygulamasının hız kazanması, Hint yönetiminin bu uygulamayı sistematik bir hale dönüştürmek istediği yorumlarına yol açıyor.

"Hindistan İsrail'in izinde"

Protestolara katılan Müslümanların evlerinin yıkılması akıllara, İsrail'in Filistinli Müslümanlara yönelik muamelelerini getiriyor.

İsrail de Filistin'de işgal altında tuttuğu topraklarda çeşitli bahaneler ileri sürerek Müslümanlara ait evleri yıkmaya devam ediyor. Hindistan'ın Müslümanların evlerini yıkması, "Hint yönetimi İsrail'in izinde" yorumlarına sebebiyet veriyor.

Hindistan'da iktidar partisi BJP yetkililerinin Hz. Muhammed'e hakaret etmesi, başta ülkede 200 milyonluk nüfuslarıyla azınlık olan Müslümanlar olmak üzere İslam dünyasının tepkisini çekmişti.

Uzun süredir ülkede baskı altına tutulan Müslümanlar, söz konusu hakaretleri protesto etmek üzere gösteriler düzenlemeye devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum