Hint şirketi İsrail'deki stratejik limanı satın aldı

Hint şirketi İsrail'deki stratejik limanı satın aldı

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın haziran ayındaki Hindistan ziyareti sonrasında Hint bir şirket İsrail'deki bir limanı satın aldı.

İsrail ile Hindistan arasında ilişkilerin geliştiği bir dönemde Hint bir şirket, Hayfa limanının işletmesini satın aldı.

İsrail, Hayfa Limanının özelleştirilmesi kapsamında liman ihalesine birden çok şirket katılım gösterdi.

2020 yılında da Türk bir şirket Hayfa Limanının özelleştirilmesi için teklif sunmuş ancak İsrail Yılport'un ihaleye katılımını engellemişti.

İsrail merkezli Gadot Chemical Terminals ve Hindistan merkezli Adani Ports and Special Economic Zone Ltd şirketlerince oluşturulan ortak girişim sonucunda iki şirket 1.18 milyar dolar değerinde bir teklifle Hayfa limanı ihalesini kazandı.

İsrail'den kamu malını özelleştirme adımı

Reuters'ın haberine göre İsrail, ithalat fiyatlarını düşürmek ve limandaki uzun bekleme sürelerini kısaltmak amacıyla söz konusu limanı özelleştirmeye karar verdi.

İsrail'in son zamanlarda Hindistan ile ilişkileri geliştirme adımları meyve vermiş görünüyor. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz haziran ayının başlarında Hindistan'a bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Gantz, bu ülkeye yaptığı ziyarette Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Hindistanlı mevkidaşı Rajnath Singh ile görüşmüştü. Gantz'ın Hindistan ile özellikle hava ve füze savunması alanlarında iş birliği yapma girişimlerinin yanı sıra ticaret alanında da ortaklıklar sağlamayı hedeflediği belirtilmişti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ziyareti sırasında Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve İsrail arasında gıda güvenliği krizi ve yenilebilir enerji konuları masaya yatırılmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.