Hindistan yönetimi Müslümanların evlerini yıkmaya devam ediyor

Hindistan yönetimi Müslümanların evlerini yıkmaya devam ediyor

Hindistan yönetimi, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarına benzer bir şekilde Hint Müslümanlarının evlerini yıkmakla suçlanıyor.

Hindistan'da Başbakan Narendra Modi öncülüğündeki BJP yönetimi, Uttarancal (Uttarakhand) eyaletinde Müslümanların çoğunluğunu oluşturduğu bir bölgede bulunan yüzlerce evin yıkılması talimatında bulundu.

İktidardaki BJP yönetiminin 4 bin 365 binanın yıkımına dair bir karar çıkartması sebebiyle 4 binin üzerinde Müslüman ailenin evsiz kalacağı ifade ediliyor.

Yerel kaynaklara göre, Hint yetkililer, 7 bin polis memuru ve 15 paramiliter örgütün korumasında Gaffur Basti bölgesinde "bir demiryolu arazisinin üzerine inşa edildiği" iddiasıyla Hindistan Müslümanlarının yaşadığı evleri yıkma emri verdi.

Hint Amerikan Müslüman Konseyi yaptığı açıklamada, BJP yönetiminin, Hindistan Demiryollarına ait arazileri "gasp edilmiş" ve burada yaşayan Müslüman aileleri "ruhsatsız işgalciler" olarak "yanlış iddialarla" tanımlayarak, yıkım faaliyetlerini meşrulaştırmaya çalıştığını duyurdu.

Öte yandan bölgedeki Müslüman aileler Modi liderliğindeki BJP yönetiminin yıkım kararını protesto etti.

Onlarca yıldır Hindistan yönetiminin yıkım emri verdiği bölgede yaşayan Müslüman aileler düzenli olarak vergilerini verdiklerini ve ikamet belgelerine sahip olduklarını savunuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.