Hindistan yönetiminin Hz. Muhammed'e hakaretleri Arap dünyasında öfkeyi artırıyor

Hindistan yönetiminin Hz. Muhammed'e hakaretleri Arap dünyasında öfkeyi artırıyor

Hindistan'da iktidardaki BJP yetkililerinin Hz. Muhammed'e hakaretleri sonrasında Arap dünyasında Hint yönetimine karşı öfke artıyor.

Hindistan'da iktidardaki BJP yetkililerinin İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e hakaretleri sonrasında Arap dünyasında Hint yönetimine karşı öfke artıyor.

Birçok Arap ülkesinde sosyal medya platformlarında, Hindistan’ın boykot edilmesi için hashtag çalışması yapıldı.

Aktivistler, BJP’nin medya sorumlusu Naveen Kumar Jindal'in Hz. Muhammed'e hakareti karşısında, bunun Başbakan Narendra Modi'nin Müslümanlara karşı ırkçı politikasının bir uzantısı olduğunu söyleyerek öfkelerini dile getirdiler.

Birçok Twiter kullanıcısı, Hindistan'da İslam'a ve Müslümanlara karşı artan nefreti kınadı ve Hindistan’ın, İslamofobi ve düşmanlığı teşvik etmede Fransa ve Çin'in ayak izlerini takip ettiğini söyledi.

drmhmd.jpg

Şeyh Muhammed es Sağir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: “Saldırgan karikatürler yayınlayarak Peygamber Efendimizin konumuna hakaret etme işine önce Fransa başladı. Nebi'yi sevenlerin bir kısmı bu hakaretler nedeniyle Fransız ürünlerini boykot etmeye karar verdi ve ama sadece iki veya üç ülke resmi olarak cevap verdi. Şimdi Hindistan'da iktidar partisinin siyasi sembolleri -Modi'nin Müslümanlara zulmetme politikasıyla beraber- Peygamber ve eşine hakaret ediyor ve buna hala bir yanıt görmedik."

deduv.jpg

İslam Peygamberi'ni Destekleme Genel Otoritesi ise Muhammed Hassan Deduv'un çağrısını kamuoyuna iletti.

Paylaşımda şunlar ifade edildi:

"Allame Muhammed Hasan Deduv Hindistan iktidar partisinin resmi sözcüsünün Allah Resulü'nün namusuna dil uzatması ve Ayşe annemize hakaret etmesinden sonra İslam ümmetini Resul-ü Ekrem'e destek olmaya ve yeryüzünün doğusunda ve batısındaki her mümini imkânı nispetinde Resûlullah için öfkelenmeye çağırıyor. Öfkelen milyarlık ümmet!"

Hindistan, okullarda ve eğitim kurumlarında başörtüsünün yasaklanması ve Müslüman mülklerinin yıkılması kararlarının ardında artan İslamofobi’nin yanısıra, Müslümanlara karşı belirgin şiddet vakaları sebebiyle küresel çapta kınanıyor.

Sosyal medyada paylaşılan mesajlardan bazıları şöyle:

gamdi.jpg

Said bin Nasır el Gamdi:

“İneğe tapanlar, anca İslam'ın yozlaşmış rejimlerde hor görüldüğünü gördükten sonra, İnsanlığın Efendisi’ne hakaret etmeye cesaret edebildiler. Buna onları kucaklayanlar, onlarla anlaşmalar yapanlar, onların saldırgan putperest rahiplerini sevgi ve saygıyla karşılayanlar da dahil.”

turkiselhub.jpg

Türkî Şelhûb:

“Peygamberimiz’e ve Aişe annemize ettiği hakaretten sonra Hindistan'ı boykot etmek her Müslümana farz oldu.”

aliomeri.jpg

Ali el Ömerî:

"Peygamber'in bütün düşmanları, tarihin çöplüğüne karıştı. Sadece O’nun hayatı, onun dini ve onun Kuran'ı baki kaldı.

Batı’nın ve Doğu'nun bilgelerinin de ikrarıyla Muhammed, tarihin en yüce şahsiyetlerinden biriydi ve hala da öyle."

mibrahim.jpg

Muhammed İbrahim:

“(Modi) Allah sana dünyada ve ahirette lânet etsin. Allah senden intikam alacaktır. Bize yardımcı ve vekil olarak Allah yeter. Müslümanların dinlerindeki noksanlıklarının, sahih akideden uzaklaşmalarının ve artan çıplaklığın sonucu budur. Emir -önce ve sonra- sadece Allah’ındır.”

mhalis.jpg

Muhammed el Halis:

"Bu köpeğin havlamasının Resulullah’a ne zararı dokunabilir ki?  Kendi zamanında da kâfirler ona lânet eder, ona söverlerdi. Hatta şiirlerinde ve kitaplarında onu hicvederlerdi. Peki nerede şimdi onlar? Nerede söyledikleri? Kendileri yok oldular gittiler ve sözleri de unutulup gitti. O’nun ve annemizin güzel hatırası ise diriliş gününe kadar baki kalacak."

grm.jpg

Garmullah ez Zehranî:

“Şüphesiz Allah ve Resûlünü incitenlere, Allah dünya ve ahirette lânet etmiş ve onlara aşağılayıcı bir azap hazırlamıştır. Ahzab/57”

hani.jpg

Hani Ali el Mukabbel:

“Doğrusu sana buğzeden, soyu kesik olanın ta kendisidir. Kevser/3

Allahım vallahi bizler, habibin ve sevgilimiz Rasullullah’ı incitmelerinden beriyiz. Ya Kavi, Ya Muntakim, Ya Cebbar!  Bu murdar ve onun şakilesine ve Peygamberimize yapılan bu şerri kabul edenlere karşı gönüllerimizi ferahlat."

chd.jpg

Cihad el Hıllıs:

"Hindistan iktidar partisinin sözcüsü, Allah Rasulü’ne hakaret ediyor, ve alçakca tweetlerinde ona dil uzatıyor!

Allah'a yemin ederim ki, 2 milyar Müslüman Allah Resulü için yekvücut bir şekilde öfkelense, bu köpek Allah Resûlü’ne ve Allah'ın dinine karşı bu cüretkârlığı yapamazdı, fakat bu zilettir, rezilliktir!

Ey Allah'ım, Peygamberine yardım et ve her iftiracının, yalancının dilini kes!"

Kaynak: El Cezire, Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum