Hindistan'da kocası öldükten sonra yeniden evlenen kadını direğe bağlayıp dövdüler

Hindistan'da kocası öldükten sonra yeniden evlenen kadını direğe bağlayıp dövdüler

Batı merkezli basın kuruluşlarının Hindistan'daki kadınlara yönelik şiddeti görmezden gelmesi yoğun şekilde eleştiriliyor.

Hindistan'da kadına yönelik şiddetin uluslararası basında yeterince gündeme getirilmemesi büyük tepki topluyor.

Son olarak bir kadın, kocasının hayatını kaybetmesinin ardından yeni bir evlilik yaptığı gerekçesiyle eski kocasının annesi tarafından darp ettirildi.

Sosyal medya platformlarında servis edilen görüntülerde, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin memleketi Gucerat eyaletinde eski kaynanası tarafından yolda sürüklenen, direğe bağlanan kadının şiddete uğradığı görüldü.

Yerel kaynakların ifadelerine göre, darp edilen kadının, kocasının ölmesinin ardından başka birisiyle evlendiği gerekçesiyle eski kaynanası tarafından şiddete maruz bırakıldığı öğrenildi.

4 çocuk annesi Bhanu Sadhamiya'nın eski eşi dört yıl önce bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

Sadhamiya bir buçuk yıl önce ise yeni bir evlilik yapmıştı. Eski eşinin annesi, yeni bir evlilik yaptığı gerekçesiyle Sadhamiya'yı halkın gözü önünde ulu orta dövdürdü.

Batı merkezli medya kuruluşlarının söz konusu olayı görmezden gelmesi tepki çekti.

Başta Afganistan olmak üzere Müslüman ülkelerde meydana gelen "kadına yönelik şiddet olaylarını" ivedilikle haberleştiren Batı merkezli medya kuruluşlarının Hindistan'da yaşananları görmezden geliyor olması sosyal medyada tepkilere neden oluyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum