Hint polisinin gözaltına aldığı 8 yaşındaki Müslüman çocuk kefaletle serbest

Hint polisinin gözaltına aldığı 8 yaşındaki Müslüman çocuk kefaletle serbest

Hindistan'da son dönemde Müslümanlara karşı şiddet dikkat çekiyor.

Hint polisinin gözaltına aldığı 8 yaşındaki Müslüman çocuk kefaletle serbest bırakıldı.

Hindistan'da iktidardaki BJP destekli olduğu bilinen radikal Hindu çeteler, Bihar eyaletinin Siwan bölgesinde toplanmış ve Müslümanların evlerine yönelik tacizlerde bulunmuştu. Siwan bölgesinde toplanan Hindu çeteler daha sonra Müslümanların çoğunluğu oluşturduğu Barharia köyüne doğru yol almıştı.

Müslüman halkın evlerini taşlayan ve sözlü tacizde bulunan Hindu çeteler, bölgedeki gerilimi artırmıştı.

Hint polisi, radikal Hindu çetelerin provakosyonlarına karşı önlem almazken şiddete karıştığı suçlamasıyla 8 yaşındaki Rizvan Kureyşi ve 70 yaşındaki dedesi Muhammed Yasin dahil birçok Müslümanı gözaltına almıştı.

Rizvan Kureyşi neredeyse bir haftadır gözaltında tutuluyordu.

Çocuğun ailesinin ifadelerine göre ne Rizvan Kureyşi ve ne de Muhammed Yasin herhangi bir suça karışmış değildi.

Dede Muhammed Yasin ve torunu Rizvan Kureyşi 8 Eylül'de ikindi namazına gitmekteydi. O sırada da Hindu çeteler bölgede bir etkinlik düzenliyordu. Daha sonra bölgede karışıklık çıktığı belirtildi. O hengame esnasında ikisi de gözaltına alındı.

Rizvan'ın abisi Azhar Maktoob Media'ya verdiği demeçte "Küçük kardeşim tek kişilik koğuşta tutuluyor. Ailesi olarak kendisiyle görüşmek istediğimizde buna müsaade edilmedi. Annem onu elleri kelepçelenmiş ve dehşet içerisinde kalmış şekilde gördü. (Çocuk) Kendi annesini bile tanıyamayacak haldeydi. Evine dönmek için ağlayıp duruyordu." diye konuşmuştu.

Bir çocuğun gözaltına alınması sebebiyle Hint yetkililer eleştiriye tabi tutulmuştu.

Olaydan bir hafta sonra yerel bir mahkeme çarşamba günü Rizvan Kureyşi'nin kefaletle serbest bırakılmasına hükmetti.

Bölgedeki halk, suçu teşvik eden kişilerin yerine polisin Müslüman çocukları hedef aldığını ifade etti. Aile üyelerinin tazminat alması gerektiğini savunan birçok kişi güvenlik personellerine soruşturma açılması gerektiğini talep etti.

Hindistan'da 1,35 milyar nüfusun yaklaşık olarak yüzde 14'ünü Müslümanlar oluşturuyor.

Başbakan Narendra Modi öncülüğündeki Hindistan Halk Partisi'nin (BJP) 2014 yılında hükümet koltuğuna oturmasıyla birlikte Müslümanlara yönelik nefret söyleminin ve şiddetin arttığı gözlemleniyor.

Bilhassa nefret söylemleri sebebiyle radikal olarak tanımlanan bazı Hindu gruplar, ülkedeki Müslüman varlığını kabul etmiyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.