Hollanda Ukrayna'ya Patriot tedarik edecek

Hollanda Ukrayna'ya Patriot tedarik edecek

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ülkesinin Ukrayna'ya Patriot füzeleri tedarik edeceğini belirtti.

(Fotoğraf: english.defensie.nl)

Başkan Joe Biden, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yle bugün Beyaz Saray'da biraraya geldi.

Biden, Ukrayna'ya yaptığı yardımları arttıran Hollanda'yı övdü ve Rutte ile başta Çin'in gelişmiş yarı iletkenlere erişiminin ihracat kısıtlamalarıyla sınırlandırılması olmak üzere geniş kapsamlı konuları ele aldı.

Rutte, Biden'la görüşmesi sırasında Hollanda'nın Ukrayna'ya Patriot füzeleri tedarik edeceğini söyledi.

Hollanda Başbakanı, böylelikle ülkesinin Amerika ve Almanya'dan sonra Ukrayna'ya Patriot füze savunma sistemi gönderen ülkeler arasına katılacağını belirtti.

Rutte, "Bu gruba katılmamızın önemli olduğunu düşünüyorum, bu konuyu bu sabah (Almanya Başbakanı) Olaf Scholz ile de konuştum" dedi.

Hollanda, bu yıl Ukrayna'ya 2 buçuk milyar Euro tutarında yardımda bulunacağı taahhüdü vermişti. Bu paranın askeri teçhizat, insani ve diplomatik çabalar için harcanması öngörülüyor. Başkan Biden, Hollanda'nın Amerika'nın "en güçlü" müttefiklerinden biri olduğunu ve Ukrayna'ya verdiği desteğin "sarsılmaz" olduğunu kanıtladığını kaydetti.

Hollanda Başbakanı da Başkan Biden'ı Ukrayna'yı destekleyen uluslararası çabalara öncülük ettiği için övdü.

Rutte, “Tarih, 2022 yılını yargılayacak. Amerika sizin yaptığınız gibi liderlik üstlenmeseydi her şey çok daha farklı olabilirdi" dedi.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.