Hong Kong'da Çin karşıtı protestolar tekrar başladı

Hong Kong'da Çin karşıtı protestolar tekrar başladı

Hong Kong'da koronavirüs krizi nedeniyle sona eren siyasi protestolar yeniden başladı.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde yeni güvenlik yasası çıkarma girişimi sonrası başlayan gerginlik, milli marşa saygısızlığı suç kapsamına almayı öngören tasarının meclise sunulmasının ardından yeniden yükseldi.

Hong Kong, 2019'da Pekin yönetimine karşı düzenlenen benzer protestolara sahne oldu. Şehrin merkezinde toplanan kalabalığa Çin polisi göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Olaylarda onlarca kişi gözaltına alındı.

Uluslararası kamuoyundan yasa tasarısına tepki

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avustralya, İngiltere ve Kanada başta olmak üzere birçok ülke tasarıdan duyulan endişeyi dile getirdi. Dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri olan Hong Kong için yasa teklifi önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. "Hong Kong Ulusal Güvenlik Yasası", bölgede Pekin yönetiminin nüfuzunu pekiştirecek en önemli yasa olarak değerlendiriliyor.

Bu eleştirilere yanıt olarak Çinli yetkililer ve Pekin tarafından desteklenen Hong Kong yönetimi, şehrin "yüksek seviyedeki" özerkliğinin tehdit altında olmadığını belirtiyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.