Hong Kong'da polis protestolar sırasında camiye boyalı su sıktı

Hong Kong'da polis protestolar sırasında camiye boyalı su sıktı

Hong Kong'da en son meydana gelen protestolarda polis, şehirde bulunan bir caminin bahçesine boyalı su sıktı.

Hong Kong Özerk Yönetimi lideri Carrie Lam, son yaşanan protestolarda polisin şehirde bulunan bir caminin bahçesine boyalı su sıkması sebebiyle Müslümanlardan özür diledi.

Şehrin en kalabalık merkezlerinden biri olan Tsim Sha Shui durağında bulunan Kowloon Cami'ni pazartesi sabahı ziyaret eden Lam'in başörtüsü taktığı ve yanındaki bir heyetle birlikte caminin imamı ve diğer yöneticilerden özür dilediği ifade edildi.

Hong Kong'un en büyük İslami merkezlerinden biri olan Kowloon Cami'nin imamı Muhammed Arshad, Lam'in özrünü kabul ettiklerini ve Müslüman cemaatin şehirde barış içinde yaşamaya devam edeceklerini kaydetti.

Saldırı esnasında camide bulunan Muhammed Assan olayın yanlışlıkla yapıldığını belirterek "Özür dilediler. Kapının önünde bazı protestocuları görmüşler. Protestocular da gelip özür diledi. Polis işini yaptı. Göstericilerin de protesto yapma hakkı var. Herkesin ihtiyacı olan şey özgürlük. Protestocuların isteği özgürce yaşamak." diye konuştu.

Protestocular caminin önünü temizledi

Olayın hemen sonrası bir grup protestocu cami önünde toplanarak mavi renge boyanan kapı girişini ve yerleri temizledi. Göstericilerin cami cemaaatinden de özür dilediği ifade edildi. Ertesi günü sabah saatlerinde Kowloon Camisi'nin önüne gelen belediye işçileri de boyayla kaplanan sokağı temizleyerek eski haline getirdi.

Hong Kong polis yetkilileri de pazar günü yaşanan olayda camiye yanlışlıkla tazyikli ve boyalı su sıkıldığını belirterek "İnanç özgürlüğüne saygı duyuyor ve şehirdeki tüm ibadethanelerin korunmasına çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Olayda ne olmuştu?

Hong Kong'da yaklaşık iki hafta süren sessizliğin ardından pazar günü on binlerce kişinin katılımıyla dev bir protesto gösterisi düzenlendi. Şehrin en merkezi yerlerinden biri olan Tsim Sha Shui metro durağı çevresinde toplanan göstericilere polis biber gazıyla müdahale etti. Olayın yaşandığı esnada çekilen drone görüntülerine göre, iki polis TOMA'sının Kowloon Cami'sinin önünden geçen kişilere mavi renkli boyalı su ve tazyikli su sıktığı görülüyor.

Herhangi bir kişinin yaralanmadığı hadisede caminin önündeki kişilerin çoğunluğunun görüntü almaya çalışan gazeteciler olduğu belirtiliyor.

Hong Kong, 300 bin Müslümana ev sahipliği yapıyor. İslami Cemiyet Fonu, şehirdeki 5 cami ve 2 Müslüman mezarlığını idare ediyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.