HRW: Ukrayna'nın kullandığı mayınlar sivil ölümlere yol açıyor

HRW: Ukrayna'nın kullandığı mayınlar sivil ölümlere yol açıyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Ukrayna güçlerinin Rus işgali döneminde Harkiv Oblastının İzyum kentine fırlattığı antipersonel mayınlarının sivillerin ölümlerine neden olduğunu açıkladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Ukrayna'yı antipersonel mayını kullanımına karşı uyardı.

HRW, 1 Nisan'da Rusya tarafından işgal edilen Harkiv'in İzyum kentinin birçok noktasına işgal süresince Ukraynalı güçler tarafından antipersonel mayın yerleştirildiğini, bunun da sivil ölümlerine yol açtığını açıkladı.

Ukrayna ordusu eylül ayında başlattığı karşı taarruzda İzyum'u Rus güçlerden geri ele geçirmişti.

İnsan Hakları İzleme Örgütüne göre Rus işgali döneminde Ukrayna güçleri, PFM antipersonel mayınlarını uçaklar ve top bataryaları kullanarak işgal altındaki İzyum bölgesine fırlatmıştı. Ukrayna güçlerinin İzyum'a fırlattığı mayınlar sonucunda 11 sivilin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

PFM antipersonel mayınlarının kullanımı Anti-Personel Mayınların Kullanımının, Depolanmasının, Üretiminin ve Devredilmesinin Yasaklanması ve Bunların İmhası ile İlgili Sözleşme kapsamında 1999'da yürürlüğe girmişti. 1999 yılında bu sözleşmeyi imzalayan Ukrayna, 2005'te de anlaşmayı onaylamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.