"ABD Ukrayna'ya ilk kez daha uzun menzilli füze sağlayacak"

"ABD Ukrayna'ya ilk kez daha uzun menzilli füze sağlayacak"

ABD'nin 2 milyar doları aşan yeni askeri yardım paketinde 150 kilometre menzilli füze de yer alıyor.

ABD'nin Ukrayna'ya daha uzun menzilli füzeler dahil olmak üzere 2 milyar dolardan fazla askeri yardım sağlamaya hazırlandığı belirtiliyor.

Reuters'ın konu hakkında bilgi sahibi 2 ABD'li kaynağa dayandırdığı habere göre, en erken bu hafta açıklanması beklenen 2 milyar doları aşan askeri yardım paketinin içerisinde Patriot hava savunma sistemleri, hassas güdümlü mühimmatlar ve Javelin tanksavar silahları için destek teçhizat yer alıyor.

ABD'li yetkililere göre Biden yönetimi ayrıca söz konusu askeri yardım kapsamında Ukrayna'ya uzun menzilli Karadan Fırlatılan Küçük Çaplı Bomba (GLSDB) sağlayacak. Böylece ABD Ukrayna'ya ilk kez daha uzun menzilli füze sağlamış olacak.

Daha önce GLSDB'nin Ukrayna'ya gönderilmesi için çeşitli çalışmaların yürütüldüğü iddia edilmişti.

Ukrayna'nın 150 kilometre menzile sahip GLSDB adlı silah sistemiyle Rus savunma hatlarının arkasına saldırma imkanına sahip olabileceği düşünülüyor.

ABD Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı saldırılardan bu yana Kiev yönetimine yaklaşık olarak 27,2 milyar dolar güvenlik yardımı sağladı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.