"HTŞ ile çatışma sonrası Nureddin Zenki hareketi mensupları Afrin'e gitti"

"HTŞ ile çatışma sonrası Nureddin Zenki hareketi mensupları Afrin'e gitti"

HTŞ ile yaşadıkları çatışmalar sonrası Nureddin Zenki hareket mensuplarının Afrin'e ulaştığı aktarıldı.

Nureddin Zenki hareketinin 400’den fazla mensubu, Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) ile girilen çatışmada yaşadığı kayıplar sonrası Halep’in batı kırsalından Afrin ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgelerine geçti.  

Şarkul Evsat'ın haberine göre, bölgedeki kaynaklar, HTŞ’nin Atarib şehrini kontrol altına almasının ardından taraflar arasında imzalanan bir anlaşma çerçevesinde yaklaşık bin kişinin şehirden ayrıldığını bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine gelen savaşçıların toplam sayısının 500’e ulaşacağının tahmin edildiği belirtildi. Bu kapsamda HTŞ’nin dün sabah büyük bir askeri kuvvetle Atarib'e girmesinin ardından, Nureddin Zenki hareketinden yüzü aşkın savaşçının Atarib'den çıkarak bu bölgelere gidecekleri ifade edildi.

Zenki hareketi, HTŞ ile yaşadıkları çatışmaların ardından kontrolündeki bölgeleri kaybederek Afrin'e çekilmeye başlamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.