HTŞ'den Ahrar'a suçlama: Tanklarının üzerinde ot bitti!

HTŞ'den Ahrar'a suçlama: Tanklarının üzerinde ot bitti!

HTŞ, kendilerini rejime karşı yalnız bırakan grupların ağır silah ve tanklarını sakladığını iddia etti.

Suriye'de Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ)  ve Tahrir Suriye Cephesi (CTS) güçleri arasında çatışmalar devam ederken HTŞ, geçtiğimiz gün ele geçirdiği bir bölgede Ahraru’ş Şam’a ait çok sayıda tank ve zırhlı aracın bulunduğunu duyurdu.

"20 tank ele geçirildi"

Bu anların görüntülerini sosyal medyada ve kendisine bağlı İba Ajansı’nda paylaşan HTŞ, Ahraru’ş Şam’ın bazı eski iddialarına yönelik eleştirel ifadeler sarfetti. HTŞ geçtiğimiz gün bir son dakika haberi olarak Ahraru’ş Şam’dan 20 tank ve ağır silah ele geçirdiklerini duyurmuştu. Batenta kasabası yakınlarında ele geçirilen araçlara ait bir video da yayınlanmıştı. HTŞ bölgeden bazı görüntüler paylaştı:

c.jpg

b.jpg

a.jpg

"HTŞ silahlarımıza el koydu ifadesi yalan"

HTŞ yaptığı açıklamada kendilerinin ve bazı Özgür Suriye Ordusu gruplarının İdlip, Halep ve Hama’da rejime karşı aylarca savaştığını ancak Ahraru’ş Şam’ın bu savaşlara silahlarına HTŞ’nin el koyduğunu öne sürerek iştirak etmediğini hatırlattı. Açıklamada zırhlı araçların ormanlık ve çalılık alana saklanmış halde bulunarak ele geçirildiğini ifade etti. Grup Ahraru’ş Şam’ın "HTŞ silahlarımıza el koydu" ifadesinin yalan olduğunu, tankların ve ağır silahların saklandığını ileri sürdü.

HTŞ, gizli silahların kendilerine karşı kullanılmak üzere gün yüzüne çıkarıldığını iddia etti.. Ahraru’ş Şam kaynakları bu açıklamalara yönelik bir karşılık vermedi.

we.jpg

"Kullanılmadığından üzerinde otlar yeşermiş"

İba Ajansı'nın aktardığına göre HTŞ'ye bağlı Zırhlı Araçlar tugayı askeri komutanı Ebu'l-Abbas el-Hamvi şunları söyledi: "Mücahidlerimiz, Batenta sahasını Ahraru'ş-Şam kalıntılarından temizlemeleri esnasında ağaçlar arasına saklanan onlarca tank, ağır silah, füze rampaları ve toplarla karşılaşınca çok şaşırdılar. Nakliye birimi ilerleyen dönemlerde kullanılması üzere silahları başka bölgelere taşıdı. Yine az kullanılmaları ve ihmal edilmeleri nedeniyle araçların üzerinde otlar yeşerdiği görülmekteydi. Bu olayın, komutanlarının ve şer'ilerinin iddia ettikleri, Tahiru'ş-Şam'ın Ahraru'ş-Şam'ın silahlarını gasp ettiği iftirası ve bu temel üzerinden cihaddan geri kaldıkları gerekçelerini çürüttüğü düşünülmekte."

İba Ajansı'na konuşan HTŞ komutanları, saklanan silahların kendilerine karşı kullanılmak üzere bekletildiğini ileri sürdü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum