"Sanki rejimin tanklarını vurmuş gibi tekbir getiriyorlar"

"Sanki rejimin tanklarını vurmuş gibi tekbir getiriyorlar"

Ahraru'ş Şam askeri komutanlarından Ebu Abdulmelik, muhalifler arasındaki çatışmaları 'maskaralık' olarak tanımladı.

Ahraru'ş Şam askeri komutanlarından Ebu Abdulmelik, Tahrir Suriye Cephesi'ne (TSC) çağrıda bulunarak gerçekleşen “maskaralığa” son verilmesini istedi.

Fetih Medya'nın aktardığına göre; Ahrar'uş Şam hareketine bağlı Faruk Tugayı komutanı Ebu Abdulmelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CTS’nin diğer bir muhalif grup olan Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ)'ye karşı devam ettirdiği çatışmaları eleştirerek, “Sanki rejimin tanklarını vurmuş gibi tekbir getiriyorlar… Sanki bir ambargoyu kırmak içinmiş gibi, askeri konvoylar ile seviniyorlar… Sanki Doğu Guta’ta yardım edecekler gibi toplanıp plan yapıyorlar…” ifadelerini kullandı.

CTS tarafından yayınlanan videoda HTŞ'ye ait tankların tekbirler eşliğinde vurulduğu görülüyor:
 

Ebu Abdulmelik, CTS liderlerine yaptığı çağrıda, yaşanan olayları “maskaralık” olarak nitelendirerek, “Bu oyuna bir son verin” diye serzenişte bulundu.

“Biz sizi ümmetin umudu zannetmiştik” ifadelerini kullanan Ebu Abdulmelik, ç"atışmaları kimin başlattığının önemli olmadığını, ancak bunun sahadaki cihada zarar verdiğini" kaydetti.

CTS, HTŞ'ye karşı Ahraru'ş Şam ve Nureddin Zengi Hareketi'nin birleşmesi ile kurulmuştu. Ancak bazı Ahraru'ş Şam komutanlarının bir iç çatışmanın parçası olmamak için bu çatı altında yer almadığı aktarıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum