Ahraru'ş Şam'dan HTŞ'ye ateşkes çağrısı

Ahraru'ş Şam'dan HTŞ'ye ateşkes çağrısı

Ahraru'ş Şam lideri Sufan, Doğu Guta'daki saldırılar nedeniyle muhalifler arasındaki iç çatışmayı durdurma çağrısı yaptı.

Suriyeli muhalif grup Ahraru'ş Şam'ın genel lideri Hasan Sufan, Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) ile ateşkese hazır olduklarını duyuran bir video konuşması yayınladı.

Gurubuna rejime karşı savaşa odaklanması emrini veren Sufan, Doğu Guta'daki kuşatma nedeniyle zor durumda olan sivillere destek olunması gerektiğini söyledi. 

Hasan Sufan'ın açıklaması:

Rejimin Hama'da muhaliflere karşı yeni bir operasyon hazırlığında olduğunu belirten Sufan, tüm muhalifleri bu saldırıya karşı hazırlık yapmaya davet etti. 

Bölgeyi yakından takip eden uzmanlar, Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin Doğu Guta, Hama ve İdlib'e yönelik yoğun saldırılarının yeni bir durum olmadığını vurgularken, Ahraru'ş Şam tarafından alınan kararın konjönktürel bulunduğunu ancak muhalifler açısından olumlu yansımaları olacağını vurguluyor.

Ahraru'ş Şam'ın ateşkes çağrısına henüz diğer bir rejim muhalifi grup olan HTŞ'den bir yanıt gelmedi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum