İBB Başkanı İmamoğlu: Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek isterim

İBB Başkanı İmamoğlu: Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek isterim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP ile başladığı parti ziyaretlerine Saadet Partisi, İYİ Parti ve HDP ile devam etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün CHP'yle başladığı parti ziyaretlerine bugün Saadet Partisi,  İYİ Parti ve HDP ile devam etti.

İmamoğlu, HDP İl Başkanlığı'nı ziyaretinde HDP İstanbul İl eş başkanları, Esengül Demir ve Cengiz Çiçek ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. 

İBB Başkanı, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret edip etmeyeceği yönündeki bir soruya ise şu yanıtı verdi: 

"Sayın Demirtaş'a ben, 23 Haziran öncesi söylemleri ve ortaya koyduğu teşvikten ve destekten ötürü teşekkürümü etmiştim. Bu tutum ve davranışlar, elbette bizim için çok değerli. Zira bu çokça bize de soruldu. Tutuklu ama yani niçin tutuklu? Bunu herkes gibi ben de anlamak istiyorum. Bu bağlamda özellikle hukuk açısından mağdur edilmiş her kim var ise ben yanında olduğumu ve bu sürecin bir an önce bitirilmesi gerektiğini, insanların suçu belli değilken yaratılan ortamda yıllarca hapis yatan insanların hayatlarını kaybettiğini biliyoruz. Daha dün değil evvelsi gün, bir Ergenekon süreci yaşandı ve bu süreçte intihar edenler olduğunu biliyoruz.

O süreçte hayatlarını kaybedenleri biliyoruz. O süreçte yaşamların ailelerin değiştiğini biliyoruz. Hukuka aykırı düzenin insanların hayatını etkilemesini kim kabul edebilir ki? Hiç kimse kabul edemez. Vicdana hukuka adalete sığmayan işler bunlar. Bu bakımdan elbette imkan olsa ziyaret etmek isterim. Ama bazı ziyaretlerle ilgili kurallar var. Bizim milletvekilimiz var hapiste: Eren Erdem. Suçu ne? Niye tutuklu mesela? Onun gibi başka vekiller var gazeteciler var. Bunlar suçluysa suçunu ortaya koyun. Değilse bir yargılama süreci varsa bırakın tutuksuz yargılansınlar. Bu kadar net ve basit bir talep. Bu bağlamda umarım herkes için adalet hızlıca yerini bulur ve hak eden herkesin özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum."

AK Partili belediye başkanlarına Pazartesi randevu verildi

İmamoğlu, MHP İl Başkanlığı'ndan il başkanının kent dışında olduğu gerekçesiyle henüz geri dönüş olmadığını, belediye başkanlarıyla ziyarete gelmek isteyen AK Partili Belediye Başkanlarına ise Pazartesi için randevu verildiğini söyledi:

"Belediye başkanlarının bizi ziyareti, elbette bizi çok mutlu eder. Başımızın üzerinde yerleri var. Kaldı ki bir arada çalışacağız. Ama tabi bizim talebimiz başka bir talep. Onla bağlantılı olduğunu söylemiyorum, ki düşünmüyorum da ama böyle bir gelişme olduğunu sizinle paylaşmış olayım. “Dilerim ve isterim ki, AK Parti, siyasi parti olarak, il merkezinde bizimle buluşmayı, aynı zamanda siyasetin dilinin, tavrının, tarzının değişmesine dair toplumun talebinin karşılığı olarak cevap vermiş olurlar. Bunu bir tek ben beklemiyorum, 16 milyon İstanbullu AK Parti'den bekliyor. Bu bir normalleşmedir, buluşmadır, uzlaşmadır, toplum lehine her zaman el sıkışabilmenin bir göstergesidir."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.