'İbrahim Anlaşmaları'nın kazananı İsrail oldu

'İbrahim Anlaşmaları'nın kazananı İsrail oldu

İsrail, İbrahim Anlaşmaları kapsamında ilişkilerini normalleştirdiği ülkelere savunma alanında ihracatını artırdı.

İbrahim Anlaşmaları sonrası ilişkilerin normalleşmesiyle İsrail, savunma ihracat değerini artırdı.

İsrail'in, 2020 yılında ikili ilişkilerinde normalleşmeye gittiği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Fas ve Sudan'a yaptığı savunma ihracatının 2021 yılı içerisinde yaklaşık 800 milyon dolara ulaştığı ifade edildi.

Geçtiğimiz yıl, savunma ihracatı değerinde diğer dünya ülkelerinin ihracat oranlarına kıyasla %36'lık bir artış gördüğü kaydedildi.

İsrail Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ihracat gelirlerinin çoğusunun Avrupa ve Asya Pasifik ülkelerinden elde edildiğini belirtti.

791 milyon dolarlık ihracat

Bakanlık, toplam ihracatın 2020'de 8,3 milyar doları bulurken 2021 yılına gelindiğinde bu miktarın 11,3 milyar dolara ulaştığını aktardı.

İhracatın 791 milyon dolarlık bölümü, ilişkilerin normalleştiği ülkelere yapıldı.

İsrail, 2020'de eski ABD Başkanı Donald Trump öncülüğünde (BAE), Bahreyn, Fas ve Sudan ile diplomatik ilişkileri normalleştirmeye gitti. 2020 yılından itibaren İsrail ile BAE, Bahreyn ve Fas ticaret ve güvenlik alanlarında bir dizi anlaşma yapmayı taahhüt etti. Fakat İsrail'in Sudan ile olan diplomatik ilişkileri, geçtiğimiz yıl askeri darbe girişiminin ardından durdu.

Savunma Bakanı Benny Gantz, bakanlığın, bölge ve dünya çapındaki ülkelerle bağları güçlendirip yeni birliktelikler kurarak pazarı genişlettiğini açıkladı.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.