İdlib'de Rus bombardımanı sebebiyle Türkiye sınırına göç edenlerin sayısı 300 bini aştı

İdlib'de Rus bombardımanı sebebiyle Türkiye sınırına göç edenlerin sayısı 300 bini aştı

İdlib’de giderek tırmanan gerginlik ve insani durum Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yapılan kapalı oturumda tartışıldı.

Birleşmiş Milletler’in (BM) üst düzey yetkilileri İdlib’deki 3 milyon sivilin durumuyla ilgili endişelerini konsey üyelerine iletti.

BM Acil İnsani Yardım Koordinatörü Mark Lowcock ile Siyasi İşler Genel Sekreteri Rosemary DiCarlo, İdlib’de giderek kötüleşen koşullarla ilgili kaygılarını, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleriyle paylaştı.

BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, 12 Aralık'tan bu yana İdlib’de yaklaşık 300 bin kişinin yerlerinden edildiği belirtildi.

Bölgede yerlerinden edilen 300 bin kişinin yarıdan fazlasını yaklaşık 175 bin kişiyle, kadın ve çocukların oluşturduğu kaydedildi.

İdlib bölgesinde geçen Nisan ve Aralık ayları arasında, 400 bin kişinin yerlerinden olduğu, 12 Aralık tarihinden günümüze kadar yerlerinden edilen tahmini 300 bin kişinin bu sayıya eklendiğinde bu sayıda büyük bir artış olduğu kaydedildi.

Bölgede yerinden olan sivillerin tamamına yakını Türkiye sınırındaki bölgelerde yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Suriye savaşının Aralık 2019 bilançosu: 989 ölü

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye'de 2011'den beri devam eden savaşın Aralık ayı bilançosunu yayınladı. İngiltere merkezli örgütün verilerine göre 2019'un son ayında ülkede 989 kişi hayatını kaybetti. Örgüte göre 42'si kadın 64'ü çocuk bu kişilerden 279'unu siviller oluşturdu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.