İdlib'de TSK konvoyuna bombalı saldırı

İdlib'de TSK konvoyuna bombalı saldırı

İdlib'in güneyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir askeri aracın el yapımı patlayıcıyla hedef aldığı bildirildi.

İdlib'in güneyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait bir askeri aracın el yapımı patlayıcıyla hedef aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, dün sabah saatlerinde İdlib'in güneyindeki Mestume köyünde bulunan TSK üs noktası yakınlarında askeri bir araç daha önceden yola yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi suretiyle hedef alındı.

İdlib'de son dönem Türk askerlerine yönelik saldırılarını artıran Ensar Ebu Bekir es-Sıddık grubu tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada saldırının sorumluluğu üstlenildi.

Grubun açıklamasında saldırının, geçtiğimiz dönemde bölgede "Türk askerlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren bir kadının intikamını almak" amacıyla gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Geçtiğimiz 15 Mart tarihinde de İdlib kent merkezinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir tanker seyir halindeyken alev alarak tamamen kullanılamaz hale gelmiş, Ensar Ebu Bekir es-Sıddık grubu ise bunun kendileri tarafından gerçekleştirilen bir bombalı saldırı olduğunu iddia etmişti.

Saldırıyla ilgili resmi kaynaklar tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.