İdlib’e bir günde 110 hava saldırısı düzenlendi

İdlib’e bir günde 110 hava saldırısı düzenlendi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya'nın desteklediği Esed rejiminin gerilimi azaltma bölgesi olarak kabul edilen bölgelere düzenlediği saldırılarda bir gün içinde 110 hava saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Rusya'nın desteklediği Esed rejimi, İdlib ve Hama'da Soçi mutabakatında anlaşmaya varılan bölgelere düzenlediği hava saldırılarını yoğunlaştırdı.

Bir gün içinde 110 hava saldırısı, 50 varil bombası

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Cumartesi günü sivillerin bulunduğu bölgelere en az 110 hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Bunun yanı sıra helikopterlerle en az 50 varil bombası atıldığı ifade edildi.

Açıklamada, ikisi çocuk, en az altı sivilin bu saldırılarda yaşamını yitirdiği belirtildi. Cuma sabahından bu yana düzenlenen hava saldırılarında 22 sivilin hayatını kaybettiği ve 60'dan fazla sivilin yaralandığı kaydedildi. Gözlemevi, saldırılarda son beş güç içinde hayatını kaybedenlerin sayısının 69'a yükseldiğini açıkladı. 

Birleşmiş Milletler (BM) bölgesel insani yardım koordinatörü, saldırılarda okul, sağlık merkezleri ve sivillerin yerleşim bölgelerinin vurulduğunu açıkladı. BM temsilcisi, Cumartesi günkü saldırıların hükümetin son 15 aydır gerçekleştirdiği en yoğun varil bombası saldırısı olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.