Rusya destekli Esed rejimi İdlib'e saldırı başlattı

Rusya destekli Esed rejimi İdlib'e saldırı başlattı

Rusya tarafından desteklenen Esed rejimine bağlı güçlerin İdlib'in güneyinde kara saldırısı başlattığı bildirildi.

Rusya tarafından desteklenen Esed rejimine bağlı güçlerin İdlib'in güneyinde kara saldırısı başlattığı bildirildi.

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Esed rejimine bağlı kara güçleri İdlib'in güneyindeki birkaç bölgeden muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik taarruzlar başlattı.

Kaynaklar, muhalifler ile Esed rejimine bağlı güçler arasında Hama kuzeybatı kırsalındaki Cenebra beldesinde çatışmaların yoğunlaştığını aktarıyor.

suriye-lübnan-i̇l-2.jpg

Suriyeli muhaliflere yakın kaynaklar rejim saldırısının geri püskürtüldüğünü ifade ederken, Esed rejimine bağlı aktivistler İdlib ve Hama kırsalına yönelik başlatılan saldırıda birkaç köyün rejim güçlerince ele geçirildiğini öne sürdü.

Rus askerleri öldürüldü iddiası

Suriyeli muhaliflere yakın kaynaklar Cenebre ekseninde süren çatışmalarda öldürülenler arasında Rus askerlerin de olduğunu öne sürdü.

Öte yandan muhalif gruplardan Ceyş el İzze'nin bölgede Esed rejimine ait bir tankı tahrip ettiği iddia edildi.

İdlib'e saldırılar sürüyor

Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçakları ve helikopterler, son üç gündür İdlib ve Hama kırsalındaki sivil yerleşimleri yoğun bir şekilde bombalamayı sürdürüyor. 

Düzenlenen bombardımanlarda şu ana kadar 60'dan fazla sivilin öldüğü, on binlerce sivilin de Türkiye sınırına doğru göç etmeye başladığı belirtiliyor.

Suriye'deki en etkin rejim karşıtı grup olarak gösterilen Tahrir el Şam Heyeti de (HTŞ) son dönemde Hama kuzey kırsalına takviye güç gönderiyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.