Rusya İdlib'de hastaneleri vuruyor

Rusya İdlib'de hastaneleri vuruyor

Rus savaş uçakları Suriye'nin kuzeyindeki hava saldırılarında hastaneleri de hedef aldı.

Rus savaş uçakları Suriye'nin kuzeyindeki hava saldırılarında hastaneleri de hedef aldı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından, İdlib ve Hama kırsalında muhaliflerin kontrolündeki sivil alanlara düzenlenen bombardımanlarda 3 hastane servis dışı kaldı.

Pazar günü düzenlenen bombardımanlarda İdlib kırsalındaki Kafranbel'deki Orient ve Has'taki Nebd el Hayat hastaneleri ile Hama kırsalındaki Kefr Zita hastanesi vuruldu. Rusya tarafından düzenlenen bombardımanlarda üç hastane de kullanılamaz hale geldi.

Bölgede çatışmasızlık anlaşmalarına rağmen sivil alanları hedef alan saldırılar sona ermiş değil.

Türkiye ve Rusya öncülüğünde kurulan 17 Eylül 2018'deki Soçi mutabakatından bu yana bölgede düzenlenen saldırılarda 400'ü aşkın sivil hayatını kaybetti.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi, bu bombardımanların ardından kara saldırısına başladı.

Rusya'nın pazar yerleri, okullar, hastaneler ve fırınlar gibi noktaları vurarak muhalifleri mağlup etme politikası yürüttüğü biliniyor.

Daha önce Halep, Doğu Guta ve Dera gibi bölgelerde de Rusya aynı politikayı kullanarak muhalifleri bu bölgelerden çıkarmıştı.

Kaynak: Mepa News

instabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.