SOHR: Suriye'de Soçi mutabakatı bölgelerinde 65 sivil öldürüldü

SOHR: Suriye'de Soçi mutabakatı bölgelerinde 65 sivil öldürüldü

Suriye'de gerilimi azaltma bölgesi olarak kabul edilen vilayetlerin bazı köylerinde Rus ve Esed rejimine bağlı savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında 65 kişi öldürüldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Eylül ayında Soçi’de yaptığı anlaşmaya göre gerilimi azaltma bölgesi kabul edilen Hama, İdlib ve Halep kırsalındaki bazı köylerde Rus ve Esed rejimine bağlı savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında 65 kişinin öldürüldüğünü aktardı.

SOHR, son bir haftadır devam eden saldırılarda asker ve sivillerden toplam 65 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Esed rejimi güçlerinin Cuma akşamı İdlib’in güneyindeki el-Hebit beldesini bombaladığını belirten SOHR, 50’den fazla füze ve merminin düştüğü belgede biri kadın 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

SOHR, atılan bazı roketlerin gece yarısından sonra Halep şehrinin batı kesiminde rejim güçlerinin kontrolü altında olan bölgelere düştüğünün de altını çizdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.